Maaike Severijnen

Docent onderzoeker
 

Sinds haar start op de arbeidsmarkt na een studie Algemene letteren aan de Universiteit Utrecht en de School voor Journalistiek in Utrecht heeft Maaike Severijnen (1973) zich verdiept in de specifieke interessegebieden ondernemerschap, media en onderwijs. In haar hoedanigheid als freelance journalist schreef zij de afgelopen 20 jaar voor uiteenlopende (vak)bladen en kranten, van De Journalist (Villamedia), Adformatie tot de Volkskrant, NRC en Viva. De afgelopen tien jaar is daar als specialisatie voeding en gezondheid bij gekomen, momenteel is zij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Voedingsgeneeskunde. Ook schrijft zij in opdracht boeken over voeding en gezondheid.

Naast haar werk als freelance journalist werkte zij lange tijd als redacteur en projectmanager voor diverse educatieve uitgeverijen en innovatieve onderwijsconcepten. Ook werkte zij ruim 15 jaar als freelance trainer en docent. Sinds 2016 is zij parttime in dienst op de School voor Journalistiek waar zij lessen verzorgt op het gebied van ondernemerschap. Daarnaast maakt zij deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de onderwijsvernieuwing van de opleiding. Inmiddels is zij hier coördinator van.

Haar werkzaamheden voor het lectoraat sluiten naadloos aan bij alle werkervaring tot nu toe én de opleiding journalistiek. Hoe kun je journalistiekonderwijs aanbieden in vloeibare tijden? Met andere woorden: hoe leid je studenten op voor een sector die zo aan verandering onderhevig is? Komende tijd hoopt zij een bijdrage te kunnen leveren aan het antwoord op deze vraag.

Laatste nieuwsberichten