J•lab’s Summer of Blog #9: Me, myself & I

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: Me, myself & I. Zelfpromotie dus, maar omdat ik vandaag (1 augustus) jarig ben, neem ik de vrijheid.

Op J•lab – deze site dus – vinden mijn voornaamste blogactiviteiten plaats. J•lab bestaat vanaf november 2011 (toen heette het nog Crossmediakennis). Inmiddels verschenen er 420 blogposts op de site, 170 van mijzelf, maar ik ben dan ook de enige full-time onderzoeker bij het kenniscentrum.

Specifieke Informatie over regionale media en hun digitaliseringsslag is te vinden op het Tumbler-blog RegioSwitch (sinds februari 2011).

Alle cijfers over Nederlandse papieren en digitale kranten staan op Krantenstatistiek (ruim twee jaar). Buitenlandse kranten worden op PaperStats gecoverd. Gekke dingen in kranten staan op Leest de Krant.

 

 

krantenstatistiek

 

Het jongere zusje van Krantenstatistiek is Tijdschriftcijfers. Met tijdschriftcijfers dus, ook al twee jaar in de lucht.

Mediacijfers gaat over andere takken van sport: omroep, boeken, films, websites… staan op ComKaart.

Over gratis kranten blog ik sinds april 2006 (dat ging over het DAG-plan) op newspaperinnovation. Die website bestaat al veel langer, maar toen was het nog geen blog.

Dan is er sinds begin 2012 de School voor de Online Journalistiek met tips & tricks voor digitale journalisten.

Ook schrijf ik voor Every Picture Tells a Story, het J•lab blog over het maken van infographics.

Morgen op Summer of Blog: Henk Blanken. Vorige afleveringen: De Nieuwe Reporter, Persinnovatie, Dode Bomen, Media Report, De Buitenlandredactie, FHJ Factcheck, De Toekomst van de Journalistiek, Peter Vasterman.

 

Auteurs