J•lab’s Summer of Blog #8: Peter Vasterman

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: Peter Vasterman.

Peter Vasterman is mediahype-specialist. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten zijn er weinigen die meer van dat onderwerp afweten. Hij publiceert veel over hypes en over journalistiek – als decennia is hij actief als media-watcher (in de jaren tachtig al als redacteur van het tijdschrift De Reporter, hij medeoprichter Theo van Stegeren stond ook aan de wieg van De Nieuwe Reporter). Het blog is bijna-vintage Blogger-layout. Klikken op links levert bij mij trouwens zeer irritante pop-up advertenties op.

Peter Vasterman (1951) is universitair docent bij de leerstoelgroep Journalistiek van de afdeling Mediastudies, Faculteit Geesteswetenschappen, aan de Universiteit van Amsterdam. Gepromoveerd in 2004 op een proefschrift over de werking van mediahypes (cases o.m. Zinloos geweld, seksueel misbruik, nasleep van de Bijlmerramp). Specialisaties: mediahypes: berichtgeving over rampen, risico’s, schandalen en crisis.

Recente posts : kritiek op Jeff Jarvis, komkommertijd (ponypletter), gebrek aan transparantie bij de NOS, de media-aandacht bij de dood van de grensrechter in Almere.

vasterman

 

Morgen op Summer of Blog: Me, myself & I. Vorige afleveringen: De Nieuwe Reporter, Persinnovatie, Dode Bomen, Media Report, De Buitenlandredactie, FHJ Factcheck, De Toekomst van de Journalistiek.

 

Auteurs

2 comments

  • Alexander Pleijter

    Stond Peter aan de wieg van DNR? Bij mijn weten niet. Verwar je hem hier wellicht met Theo van Stegeren? Of wellicht ben ik niet goed op de hoogte 😉

  • Ik ben in de war. Peter en Theo stonden aan de wieg van De Reporter, Theo heeft zich later bezig gehouden met De Nieuwe Reporter. Mijn geheugen laat me na al die jaren in de steek….