J•lab’s Summer of Blog #7: De Toekomst van de Journalistiek

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: De Toekomst van de Journalistiek.

Eigenlijk verdient een blog dat vier maanden geleden voor het laatst een bijdrage bevatte, geen eervolle vermelding in deze categorie. Vanaf het moment dat Alexander Pleijter lector in Tilburg werd heeft hij niet meer geblogd. Een teken aan de wand? Dat hij toch wordt aanbevolen moet gezien worden als aanmoediging: bloggen lector!

Alexander Pleijter (10 maart 1971) is lector ‘journalistiek & innovatie’ aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Daarnaast is hij hoofdredacteur van De Nieuwe Reporter. Samen met Arjan Dasselaar schreef hij het Handboek Crossmediale Journalistiek en Redactie (2e druk, 2012).

Recente posts houden dus op in maart! Maar daarvoor waren ze allemaal de moeite waard: iPad-apps, media-legendes (de geboortegolf na stroomuitval), innovatie, verdienmodellen, NRC Reader, persvrijheid en mediacijfers.

toekomst

 

Morgen op Summer of Blog: Peter Vasterman. Vorige afleveringen: De Nieuwe Reporter, Persinnovatie, Dode Bomen, Media Report, De Buitenlandredactie, FHJ Factcheck.

 

Auteurs

3 comments