J•lab’s Summer of Blog #6: FHJ Factcheck

De hele zomer elke dag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: FHJ Factcheck.

De moeder van de Nederlandse feitencontroleurs: het Factcheck-blog van de Tilburgse journalistenschool. Alles wat nrc.next, Volkskrant en andere journalistieke opleidingen doen op dit gebied is afgekeken van FHJ Factcheck.

Deze weblog laat de resultaten zien van fact-checken door vierdejaars studenten aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. De studenten proberen steeds binnen het tijdbestek van enkele werkdagen te achterhalen of er iets ‘rammelt’ aan berichten die zij in de media tegenkomen. 

Recente posts zijn er nu even niet – want af en toe ligt de zaak stil in Tilburg. Dat is jammer want in de maanden dat er wel werd gewerkt kwamen Trouw, de Gelderlander, AD (vaste klant), Omroep West, de Persdienst en de Volkskrant aan de beurt. (Veel media willen niet meer met FHJ Factcheck praten… een goed teken.)

 

fhj

 

Morgen op Summer of Blog: De Toekomst van de Journalistiek. Vorige afleveringen: De Nieuwe Reporter, Persinnovatie, Dode Bomen, Media Report, De Buitenlandredactie

 

Auteurs