J•lab’s Summer of Blog #15: nu.nl blog

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: nu.nl blog.

Achter de lens is een wekelijks terugkerend onderdeel op het redactieblog van nu.nl. “Elke week selecteert de redactie van NUfoto.nl een bijzondere nieuwsfoto. In een interview met de fotograaf komen we het verhaal achter de foto te weten.” Recent verhalen over strandfoto’s, Hans Klok, de zevenheuvelenweg en de Almeerse olifant.

Maar behalve die rubriek gaat het blog over bezoekersaantallen van nu.nl, de apps en de manier van verslaggeving, journalistieke bronbescherming, privacy, nieuwe onderdelen van de site en secties die gestopt worden. Helaas geen inside information over het abrupte vertrek van hoofdredacteur Wouter Bax.

Recente posts gaan (behalve over foto’s) over komkommernieuws, de best gelezen verhalen op nu.nl, de mobiele site (die de meeste bezoekers trekt), malware en NUtech.

 

 

nunl

 

 

 

Maandag op Summer of Blog: onlinejournalismblog.

Vorige afleveringen: De Nieuwe ReporterPersinnovatieDode BomenMedia ReportDe BuitenlandredactieFHJ FactcheckDe Toekomst van de JournalistiekPeter VastermanMe, myself & I, Henk Blanken, Peter Vandermeersch, Redactieblog De Volkskrant, NOS Weblogs, RTL Nieuws.

 

Auteurs