J•lab’s Summer of Blog #10: Henk Blanken

De hele zomer elke werkdag op J•lab een ander mediablog in het zonnetje in The Summer of Blog #tsob. Vandaag: Henk Blanken, “over oude & nieuwe media, en over mijn leven”.

Tien jaar geleden verliet Henk Blanken de Volkskrant om adjunct hoofdredacteur bij het Dagblad van het Noorden te worden. Eén van zijn belangrijkste taken zou worden het nieuwe dagblad (een jaar eerder ontstaan uit een fusie van  Nieuwsblad van het Noorden, het Groninger Dagblad en de Drentse Courant) de digitale toekomst binnen te loodsen.

Die worsteling – die grotendeels mislukt is – wordt duidelijk op het blog, maar Blanken plaatst alles in een breder perspectief, dus ook betaalmuren, de macht van Google, de toekomst van dagbladen, en de belofte van het internet (‘breaking news’).

Daarnaast bevat het blog verhalen over Blanken’s journalistiek, over Haren (waarvoor hij een Tegel ontving), over Hidde’s hond en Carels hoofd (bekroond met de Groninger Persprijs, pdf).

De laatste tijd – sinds bij Blanken Parkinson is geconstateerd is hij weer ‘gewoon’ journalist – gaat het ook steeds vaker over hem zelf, maar altijd met een journalistieke invalshoek, want, dacht hij toen hij na de diagnose de ziekenhuis uitliep: “het is wel een goed verhaal.”

 

henkblanken

Maandag op Summer of Blog: Peter Vandermeersch. Vorige afleveringen: De Nieuwe Reporter, Persinnovatie, Dode Bomen, Media Report, De Buitenlandredactie, FHJ Factcheck, De Toekomst van de Journalistiek, Peter Vasterman, Me, myself & I

 

Auteurs