Onderwijs

JournalismLab is betrokken bij de ontwikkeling van datajournalistiek en visualisaties in het onderwijs.

Datajournalistiek op de School voor Journalistiek
Vanaf schooljaar 2017-2018 krijgt datajournalistiek een permanente plek in het curriculum van de School voor Journalistiek. Van alle studenten wordt verwacht dat zij aan het einde van het tweede jaar in staat zijn verhalen te halen uit data, eenvoudige informatievisualisaties te maken, en ze weten de weg te vinden naar nuttige samenwerking met bijvoorbeeld grafische vormgevers en programmeurs.

Minor Datavisualisaties & Infographics
In de Minor Datavisualisaties & Infographics worden studenten opgeleid tot datadesigner. In een interdisciplinair team werken ze aan reële projecten onder begeleiding van ervaren infographic-makers zoals Ymke Pas en Paul Maas en in opdracht van echte klanten. Studenten werken aan statische visualisaties voor een krant of een boek en aan interactieve producties voor web of mobiel. In september 2016 gaat de zesde editie van start.

Benieuwd wat onze studenten allemaal maken? Bezoek dan het DataBlog.

Praktijkdocenten geven een breed overzicht van de huidige praktijk, HU-docenten geven theorievakken, researchvaardigheden en helpen je bij de praktijkopdrachten. We organiseren samen openbare evenementen waarop studenten hun werk presenteren aan relaties en klanten.

De Minor D&I, is een halfjaar fulltime onderwijs in infographics en datavisualisatie voor alle HBO- & WO-studenten uit Nederland en daarbuiten.

Voor vragen over de minor kun je terecht bij Gerard Smit (gerard.smit[at]hu.nl), coördinator van de minor en onderzoeker bij Journalismlab.

Om je aan te melden, ga je naar www.kiesopmaat.nl.