symposium & boekpresentatie Betrokken Journalisatiek

Journalisten ervaren hun werk als een vak met een missie: je doet het ergens voor. In gesprek over journalistieke idealen in het algemeen en betrokken journalistiek in het bijzonder!

Op woensdag 11 mei 2016 organiseert de Academie Journalistiek & Communicatie het symposium “Betrokken Journalistiek”. Uitgangspunt is het nieuwe boek van docent en onderzoeker Johan Snel.

Boekpresentatie
De middag opent met zijn inleiding en de overhandiging van een eerste exemplaar van Tien journalistiek idealen. Het boek behandelt een tiental actuele en meer klassieke journalistieke idealen in het licht van de mediarevolutie. Van objectieve en onafhankelijke journalistiek tot nieuwe idealen als authenticiteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Intussen gaat het ook over maatschappelijke verantwoordelijkheid van de journalistiek, over het grote goed van de vrijheid van meningsuiting en over de fundamentele vraag, wat journalistiek en democratie telkens weer tot elkaar veroordeelt. Wat valt er te zeggen over de journalistiek als ideologie? En wat kunnen journalisten eigenlijk met grote woorden als waarheid? Of recht?

Interactieve middag
Vervolgens presenteren Taco Rijssemus (mediadirecteur KRO-NCRV, dissertatie over betrokken journalistiek) en Frits Wester (parlementair journalist RTL Nieuws) hun visies en ervaringen. Na een onderling debat onder leiding van politicus Jan Schinkelshoek is er alle ruimte voor vragen en interactie met het publiek.

U bent van harte welkom vanaf 14.30 uur. Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend is er een feestelijke borrel in het nieuwe Atrium. Voor liefhebbers is hier vanaf 17.00 uur ook de keuken open.

Datum: woensdag 11 mei 2016
Tijd: 15.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie: Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100
Aanmelden: www.che.nl/betrokkenjournalistiek