Methoden van Journalism Studies

Leerstoelgroep Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden organiseert een symposium rond het thema Methoden van Journalism Studies.

Doel van het symposium is een vlootschouw van methodologische innovaties en analysetechnieken als verdieping van (het inleidende) boek Methoden voor Journalism Studies (Boom Lemma, 2014).

Journalism Studies is een onderzoeksgebied dat gebruik maakt van onderzoeksmethoden uit verschillende aanpalende wetenschapsgebieden als sociologie, psychologie, antropologie en taalkunde. Tijdens dit symposium gaan we in op de vraag op welke manier we die methoden gebruiken binnen Journalism Studies. Nederlandse en Vlaamse onderzoekers spreken over de achtergrond van de onderzoeksmethoden en illustreren dat aan hun eigen onderzoekspraktijk.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 20 januari en begint om 13.00u en eindigt met een borrel om 17.00u. Adres: Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1, Leiden, zaal 148

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Gezien het beperkte aantal plaatsen, vragen we u wel zich in te schrijven. Dat kan via deze link. Of via dit e-mailadres: w.koetsenruijter@hum.leidenuniv.nl